project

Otomotiv Sektöründe PROJECT Kullanmak

MS-PROJECT Microsoft Office ürün ailesine dahil bir uygulama. Proje yönetim standartlarının hemen her aracını barındırıyor. İş programınızı ve görevlerinizi detaylı biçimde girebilir , kaynaklarınızı tanımlayabilir , kaynaklarınızı görevlerinize atayabilirsiniz. Otomotiv sektöründe herhangi bir proje yöneticisi PROJECT ile tanıştığında , üstelik biraz da kapasite planlama dertlerine sahipse PROJECT çok çekici bir ürün olarak gözüküyor.

PROJECT yapabilirliği ortalamanın üzerinde bir uygulama olmasına rağmen otomotiv sektörü proje yönetimi beklentileri yüksek olduğu için konu bağımsız her türlü projenin yönetebildiği bir araç kimi alanlarda ihtiyaçların tümüne cevap vermekte zorlanıyor.

Bu açıdan bakıldığında otomotiv sektöründe MS-PROJECT kullanmak kullanıcıları giderek zorlayan yönler barındırıyor. Project ile kalıp projeleri yönetmek için yola çıktığınızda yapmanız gerekenleri aşağıda sıralamaya çalışıyoruz.

REGİSTA bu yazıda belirtilen tüm dezavantajların giderilmesini sağlayacak şekilde geliştirildi. Proje yönetiminde Neden REGİSTA kullanmalıyız sorusunun cevabı burada.

Tek bir PROJECT dosyası mı , her kalıp ayrı dosyada mı?

Bu karar aslında yıllık proje sayısına bağlı. Örneğin yılda 80 parçadan oluşan bir proje büyüklüğünüz , her parçanın da ortalama 4 ayrı kalıbı olsun. Bu durumda yönetmeniz gereken kalıp projesi sayısı 320 oluyor. Her kalıp projesini , proje kültürünüze göre ( müşterinizin iş denetim kültürüne bağlı olarak sizden takip etmenizi istediği adım sayısı TOYOTA , DAIMLER , BMW hepsi için farklı format ) ortalama 30 adımda takip ediyor olun. Bu durumda 9600 satırlık bir aktivite büyüklüğünüz var demektir. Her kalıp için PROJECT dosyası açarsanız 320 ayrı PROJECT dosyanız , her dosyada 30 satırlık bir aktivite büyüklüğünüz var. Yönetim işini kalıplara ayrıştırırsanız bu kez parçayı birlikte raporlamak biraz daha zorlaştı demek.

Her parçayı aynı dosyada toplayalım derseniz 80 adet PROJECT dosyanız var demektir. Her dosyada ortalama 4 kalıp için 120 satırlık bir aktivite büyüklüğünüz var. Proje yöneticilerinizden birinin işten ayrılması diğerlerine yük binmesine ve aktivitelerin takip edilmemesine sebep olabilir. Bu sebeple PROJECT kullanırken ne kadar bürokrasi yaratacağınıza dikkat etmeniz ve kurgunuzu buna göre oluşturmanız faydalı olabilir.
Benzer soru kaynaklarınızı yönetmeniz için de geçerli. Eğer çok sayıda dosyaya sahipseniz kaynak havuzunuzu daha dikkatli yönetmeniz gerek. CNC tezgazlarınız MAP ekiplerinizi her bir dosyaya değil tek bir dosyaya tanımlamanız ve ortak havuzdan yönetmeniz gerekir.